Tässä kuluneen kuukauden aikana olen miettinyt, kuinka vähän ihmiset oikeastaan tuntuvat arvostavan lähipiiriään - tai eivät ainakaan näytä mitenkään välittävänsä toisistaan. Pienetkin eleet ja sanat voisivat riittää kertomaan 'olet minulle tärkeä ystävä', mutta harvempi niitä suomalainen laukoo. Kuinka vaikeaa se oikeasti on huomata, että aina löytyy joku, joka oikeasti välittää sinusta ja sinä hänestä? Haastan sinut nyt miettimään tätä pointtia.

Tajusin itse tätä merkintää tehdessäni, että ystäväni ovat kuin väripaletti minulle: he kirkastavat elämääni ja tekevät siitä mielenkiintoisemman! Halusin siis omistaa heille oman osansa blogiani, minkä pohjalta myöskin jätin piirtämättä itseni - olkoon tämä erä heidän estraadinsa, joissa jaan kiitokset kullekin.
 
PITKÄAIKAISIA  YSTÄVIÄ


 
Riisi (punainen), Sienis (liila) ja neiti Wekki (keltainen) - olette pitkäaikaisia ystäviäni, ja olen tustunut teistä lukiossa kahteen ja yhteen lapsuusvuosinani. 
 
Riisi (punainen), heioo kämppis! Parempaa kämppäkaveria kuin sinä saa hakea, ja jos sellaisen löytää, niin ei se mokoma onnistuisi sinua potkaisemaan laudalta. Vuoden kestäneen saman katon alla asumisen aikana on jaattu niin iloja kuin surujakin, minkä jälkeen voin sanoa vain kiitos olemasta olostasi. Olet vahvimpia ihmisiä, joita tunnen.
 
Sienis (liila). Sinä olet hilpeä veikkonen, jonka nauru pistää aina hymyilemään, vaikka itsellään olisi huonompikin päivä. Olet älykäs ja hyvä kuuntelija, jolla on sponttanisuutta heittääntyä uusiin haasteisiin mukaan - mutta sponttaanisuuttasi myös tasoittaa harkitsevaisuus. Toivon mukaan pian voimme taas nähdä päivittäin, jos tänne Savon seudulle pääset opiskelemaan.
 
neiti Wekki (keltainen). Me olemme tunteneet lapsuudesta asti, olet ensimmäinen ystäväni. Tunnet minut kaikista maailman ihmisistä parhaiten, tiedät taustani ja olit vastapäisen talon vaaleaverikkö naapurintyttö, jonka kanssa leikimme mitä mielikuvituksellisimpiä leikkejä skideinä. Olet ollut osa minun perhettäni pienestä pitäen, ja vaikka emme yleensä paljon puhu asioistamme, niin meidän ei tunnu tarvitsevankaan: olemme kai oppineet lukemaan toistemme ajatuksia ja mielialoja. Toivottavasti vielä vanhoina mummoinakin olemme samassa hoitokodissa, että pääsemme puhumaan nuoruusvuosista yhdessä!
 
KOULUKAVERIT

 
Luokkani on aivan mahtava, ja sieltä on kavereitakin tullut matkalta messiin! Erityisesti minulle tuli mieleen Tuppura (sininen) ja Kapshyyy (vihreä), joiden kanssa tulee hengailtua eniten. 
 
Tuppura (sininen), tiesin sinut jo entuudestaan, mutta tutustuimme vasta kun pääsimme samaan kouluun. Sinun kanssani puhuu niitä näitä, saa nauraa ja myöskin luottamuksellisesti puhua asioistaan, jos mieltä painaa. Olet yksi empaattisuuden huippu, parahin "aviomieheni".
 
Kapshyyy (vihreä), olet käheä jätkä! Ihan ensimmäiseksi ei tule mieleen samallaista persoonaa kuin sinä, mikä on vain rikastuttavaa ja virkistävää! Olet avuliaskin tyyppi, vaikka myöskin siinä nojalla pieni pirulainen kun sille päälle satut ;'D.
 
URL:in KAUTTA 


 
Jännä juttu, kuinka netin kautta olen tavannut niin monia mielenkiintosia ihmisiä, puhumattakaan kuinka tunnen nykyään nämä tyypit kasvotustenkin ja vieläpä osan ystävinä. 
 
Sassa (oranssi), olet kuin pikkusisko minulle, minkä lisäksi myös rakas ystävä. Vaikka välillä yhteydenpitomme onkin vähäisempää, niin se ei silti ole koskaan muuttanut välejämme viileämpään suuntaan - tuntuu nimittäin aina yhtä luontevalta puhua sinulle.
 
Jrusti (ruskea), me tustustuimme alunperin foorumilla, mutta hupsista keikkaa - vietimme nyt samassa opinahjossa vuoden, puhumattakaan että asumme sen 400 km sijasta n. 20 km päässä enää toisistamme - ja se on upeaa! Olet uskomaton piristyspilleri päivään edes viiden minuutin turinoinnin yhteydessä, eikä seurassasi tosiaankaan koskaan ole tylsää!
 
Sever (turkoosi), oh my darling. Olet yksi läheisimpiä ystäviäni, jonka kanssa juoruan puhelimessa vaikka kaksi tuntia poikineen sekä olet niin luotettava, että kykenen avaamaan murheitten myttyjäni sinulle, jos tarve vaatii. Kirjalliset lahjasi ovat miellettömät, ja juttusi sellaisia, että hymyni on ylttyä korviin asti.
 
Näiden yllä piirrettyjen ihmisten lisäksi ystäväpiiriini kuuluu myös mainitsemisen arvoisia henkilöitä, joita en kiireellisen aikataulun vuoksi ehtinyt piirtää mukaan. Kiitoksia olemassaolostanne ja kaveruudestanne Mivva, Mere, Pipsu, Janna, Sauli sekä K10:nen!